Beck & Partners hírek


Dobja ki a nyomtatott önéletrajzokat!

A technikai vívmányok visszafor-díthatatlanul kígyóznak be a HR területére is. Sokan így a jelöltek felé irányuló kommunikáció elszemély-telenedéséről, a kiválasztás gépiese-déséről beszélnek, és megkérdőjelezik a folyamat helyességét.

Persze vannak olyan cégek is, ahol hiába értenek egyet azzal, hogy követni kell a változásokat, rengeteg fizikai dolgozót alkalmaznak, akik még mindig papír alapon viszik az önéletrajzukat.

 

Tovább a teljes cikkre >

 

Hölgyeim, irány az IT!

Képzeljen el egy Java fejlesztőt, egy programozót, és egy szoftvertesztelőt. Erős a gyanúm, hogy egyik sem viselt magassarkút, szoknyát, a haja sem volt hosszú… És semmiképp sem volt nő. Igazam van?

A hiba nem Önben van, az IT szektorban még mindig igen ritka jelenség a hölgyek jelenléte, pedig tárt karokkal várnák őket.

 

 

Tovább a teljes cikkre >

 

Jó befektetés a fejvadász?

A legtöbb vállalatnál szűkösre szabott HR budget miatt sokan önerőből oldják meg a toborzást, és igyekeznek felkutatni a legjobb szakembereket, akik hosszú távon tudják támogatni cégüket és el is köteleződnek a vállalat mellett.

Vajon mi az igazán jó stratégia a toborzás költséghatékonysága szempontjából? Ha az új munkatársak toborzását a HR osztályok saját maguk oldják meg, vagy ha külső segítséget vesznek igénybe?

 

Tovább a teljes cikkre >

 

Mik a HR szakma legújabb kihívásai?

A tapasztalt kiválasztási specialisták szerint a HR legnagyobb kihívásait a bizonyos területeken fellépő szakemberhiány jelenti. Elsősorban ez alatt a mérnököket értik, akik nagyon keresettek a munkaerőpiacon, de lényegesen kevesebben vannak, mint a nyitott álláshelyek.

Épp ezért úgy vélik, jelen pillanatban a legnagyobb ütőkártya a fejvadászok kezében, a hosszú évek során kialakult kapcsolati tőkéjük. 

 

Tovább a teljes cikkre >

 

Frissülő arculat, megszokott minőség a Beck & Partners-nél

A Beck & Partners Kft. közel 10 éve meghatározó szereplője a magyar fejvadász piacnak. Fejlődésünk minden üzletágunkban kiemelkedő, és szol-gáltatásaink minden ügyfelünk felme-rülő igényét lefedik.

Úgy véljük, fejlődésünk nem csak az eredményekben kell megmutatkozzon, minden tekintetben haladnunk kell a korral, ezért a kezdetektől bennünket kísérő arculatunkat most egy, a működésünkhöz és szellemiségünkhöz sokkal inkább passzoló, friss, dinamikus, modern arculatra cseréltük.

 

Tovább a teljes cikkre >

 

Nincsenek rossz jelöltek?

Azok a HR -esek, akik munkájuk során gyakran keresnek mérnököket, infor-matikusokat, pénzügyi szakembereket, vagy bármilyen területen speciális tulajdonságokkal bíró munkatársakat, pontosan tudják, hogy nem kis fába vágják a fejszéjüket.

Sokan úgy érzik, már a fejvadászok sem tudnak kellő segítséget nyújtani, mert a jelölttel szemben támasztott sok elvárás keresztmetszete igencsak szűk, a jelöltek pedig csak kompromisszumokat kötve mondhatók elfogadhatónak, de korán sem tökéletesek.

 

Tovább a teljes cikkre >