Executive search

Executive Search: direkt / közvetlen keresés.

A magasan kvalifikált, sikeres és tapasztalt vezetők megkeresésének leghatékonyabb, legbizalmasabb - és a Megbízó számára legelőnyösebb - módja.

Mikor válassza Executive Search szolgáltatásunkat?

Leginkább olyan esetekben ajánlott és célravezető módszer, amikor a keresett szakember leendő pozíciójának fontossága, hatásköre, a megbízó cég sikerességéhez hozzáadott értéke, vagy a vállalat egyedülállóan speciális elvárási rendszere miatt a keresési folyamat teljes körű piackutatást igényel, és az idő is fontos tényező. Az Executive Search a legmagasabb bizalmassági és alapossági – ezen keresztül minőségi – elvárásoknak megfelelő keresési módszer, elsősorban felső vezetők keresésére és kiválasztására, amely minden esetben kizárólag aktív kutatói munkán alapul. A direkt keresés során a keresett szakember teljes piaci szegmensét feltérképezzük, így a Megbízó alapos döntéséhez az új vezető kiválasztásakor minden információ rendelkezésre áll.

Az executive search szolgáltatás során a ránk bízott pozíció nem kerül meghirdetésre, fejvadász kollégáink kizárólag a direkt keresés módszereivel, szakmai ajánlások útján, több csatornán keresztül - adatbázisok, Internet, személyes és szakmai kapcsolati háló – jutnak el a megfelelő szakemberekhez.

Az Executive Search szolgáltatásunk alapfeltétele, hogy a lehető legalaposabban megismerjük a betöltendő pozíciót:

 • A vállalati hierarchiában elfoglalt hely, hatáskör, alá- és fölérendeltségi viszonyok
 • A pozícióval kapcsolatos részletes, kimondott, vagy akár kimondatlan szakmai és emberi elvárások
 • Prioritások, kompenzációs csomag
 • Annak érdekében, hogy a vállalati kultúrához személyiségében is leginkább illeszkedő megfelelő szakembert közvetíthessük ki, alaposan meg kell ismernünk a leendő munkakörülményeket, a kollégákat, beosztottakat és feletteseket is. Ennek megfelelően, de csak a biztosított lehetőségekhez mérten igyekszünk mindezeket a személyeket megismerni és a környezetet is felmérni egy kifejezetten e célra szervezett látogatás során.


  Szakértő kollégáink a fentiek megtörténte után és alapján kezdenek a kereséshez:

  1.) Elkészítjük a részletes pozíció leírást.A megbeszéléseken elhangzottak alapján definiáljuk a munkakört, a betöltéséhez szükséges szakmai és személyi profilt, mely tartalmazza a végzettségeket, tapasztalatokat, speciális elvárásokat, és minden olyan egyéb információt, mely a kiválasztási folyamat alapjait képezi. A pozíció leírás tartalmazza a kompenzációs csomagot is, melynek elkészítésében – igény esetén – tevékenyen is részt veszünk: a rendelkezésünkre álló jelöltadatbázisokban ellenőrizzük a hasonló pozícióban dolgozó szakemberek fizetési szintjét és igényeit, melynek felhasználásával versenyképes kompenzációs csomagra tudunk javaslatot adni.

  2.) Egyeztetjük és elkészítjük a kutatási stratégiát.A követelmények alapján összeállítjuk a potenciális célcsoportot, illetve azon cégek listáját, ahonnan megbízónk szívesen fogadna szakembereket. A kutatási stratégia tartalmazza azokat a cégeket is, amelyek kutatási tilalom alá esnek. Ilyenek például megbízónk partnerei, viszonteladói, vagy egyéb együttműködő vállalkozások, amelyeknél nem folytathatunk kutatást.

  3.) A stratégia jóváhagyása után megkezdjük a direkt keresést.Ez egy olyan célzott és kreatív folyamat, melynek során a kidolgozott kutatási anyagban szereplő "long list" alapján ismertetjük a pozíciót a potenciális jelöltekkel – természetesen megbízónk kilétének felfedése nélkül, a legmagasabb fokú diszkrécióval.

  4.) A megkereséseket követően szelektáljuk a megfelelő jelölteket.Ebben a lépésben zajlanak le az első és második körös interjúk, beleértve a személyes és szakmai kompetenciák meglétének ellenőrzését, személyes karriermotivációk feltárását és referenciák ellenőrzését.

  5.) Kialakítjuk és átadjuk a rövid listát.Az interjúkon és szakmai teszteken megfelelően szereplő szakemberek alkotják az úgynevezett „short list” –et, azaz a kiválasztott jelöltek listáját. A „short list” tartalmazza az interjún megfelelt személyek szakmai önéletrajzait, az esetlegesen alkalmazott szakmai teszt eredményeit, valamint szakértő kollégáink által az interjúkon tapasztaltak alapján kialakított véleményét a jelöltek szakmai és emberi kvalitásait illetően. Megbízónk e listából választhatja ki, hogy kik azok a személyek, akiket egy személyes bemutatón is látni és interjúztatni szeretne.

  6.) Kiválasztás és lezárás.A megbízónknál lezajlott interjúkat megbízónkkal közösen átbeszéljük és értékeljük, igény esetén javaslatot teszünk az általunk leginkább megfelelő szakemberre, vagy szakmai támogatást nyújtunk az önálló döntés meghozatalához. A kiválasztásra nem kerülő, de interjúztatott, vagy bemutatott jelölteket értesítjük a folyamat lezárulásáról.


  GARANCIA ÉS UTÁNKÖVETÉS

  Executive search szolgáltatásunk színvonalát alátámasztandó, a kiközvetített szakemberre garanciát vállalunk, így annak egyértelmű alkalmatlansága esetén a keresést díjmentesen megismételjük. Az általunk kiközvetített szakemberek teljesítményét, valamint megbízónk elégedettségét természetesen nyomon követjük, rendszeresen tájékozódunk a beilleszkedés folyamatáról, illetve igény esetén tanácsadással támogatjuk azt.  Érdekel
  “Ezúton szeretnénk megelégedésünket kifejezni az együttműködésünk során tapasztalt felkészült és professzionális toborzási munkájukért. A több mint egy éves közös munkánk során mindig rendkívül informatív árajánlatokat, tökéletesen pontos válaszokat és még a legspecifikusabb pozíció esetén is sikeres projekteket tudhatunk magunk mögött. Bízom benne, hogy együttműködésünk a jövőben is hasonlóan sikeres lesz.”

  (Mányi János - ügyvezető igazgató / Astal Security Technologies Kft)
  “Kifejezetten elégedett vagyok a Beck & Partners szolgáltatásával, nagyon jó az ár/érték arány és egyszerre sok csatornából kapunk jó minőségű önéletrajzokat. Ráadásul a kapcsolattartónk nagyon tapasztalt szakember, pontos, gyors és mindig rendelkezésre áll. Jó szívvel ajánlom a céget mindenkinek.”

  (Nécsei Rita - HR osztály / Cofidis Magyarország)
  “Köszönjük a segítségeteket, a Ti szakmai és profi támogatásotok nélkül biztos vagyok benne, hogy sokkal nehezebb lett volna a legtökéletesebb kollégákat megtalálnunk!”

  (Székelyné Flekács Erika - HR generalista / újHáz Centrum Kft.)
  “A Beck & Partners-szel cégünk 2007 óta működik együtt. Munkatársaik ismerik és értik igényeinket, belső működésünket, ez nagyban elősegíti, hogy mielőbb megtalálják számunkra a megfelelő jelölteket. Megkereséseinkre gyorsan, rugalmasan reagálnak, egy-egy megbízás során szoros kapcsolattartásra és azonnali információcserére törekednek”

  (Nilfisk-Advance Termelő Kft.)
  “Évek óta dolgozunk a céggel és az együttműködés nagyon gördülékeny. Profi, dinamikus csapat, akire mindig számíthatunk, ha valamilyen kérdés felmerül. Nem fordult még elő olyan akadály, amit ne próbáltak volna azonnal orvosolni. Segítőkészség és rugalmasság jellemez minden kollegát, akivel együtt dolgozunk.”

  (Antal Nikolett - HR generalista / UPS Magyarország Kft.)
  Ajánlatot kérek
  Kapcsolatfelvétel Cégek részére
  Cége érdeklődik szolgáltatásaink iránt?
  Kérjen visszahívást, vagy díjmentes személyes konzultációt:
  Tájékoztatás
  Mely szolgáltatásaink iránt érdeklődik?