Váltanék, de nem merek

Már nem érzi a kihívást munkájában? Amikor reggel felkel nem elég motivált? Minden nap alig várja, hogy leteljen a munkaideje? 
 
Ha csak bólogat, miközben ezeket a kérdéseket olvassa, szinte biztos lehet benne, hogy nem a megfelelő munkahelyen, vagy munkakörben dolgozik. Állást váltani - bizonyos szakterületek esetében - nem könnyű. Főleg akkor nem, ha valaki már hosszú évek óta dolgozik egyazon munkahelyen. A megszokás nagy úr és nehéz feladni a biztonságos közeget a bizonytalan jövőért. Ha már régen nem mérettette meg magát a munkaerő piacon, akkor érthető a bizonytalansága. 
Már a váltás gondolatára is ezer kérdés merül fel a fejében?
Vajon eladható a szaktudásom? Más cégnél megállnám a helyem? 
Látatlanban elárulom, hogy a válasz egészen biztosan igen lesz ezekre a kérdésekre.
A kérdés nem az, hogy menni fog-e, hanem, hogy bele mer-e vágni. Persze önmagában ezt könnyű mondani. Tudom, hogy mentálisan ez egy sokkal bonyolultabb folyamat. 
 
 
Hogyan szerezheti meg a szükséges bizonyosságot és egyáltalán miért szükséges a váltás? 
 
Egy olyan munkahelyen vagy munkakörben ragadni hosszútávon, ami nem ad kellő motivációt és gátolja a szakmai fejlődést, mérgező lehet az élet teljes egészére. Az elégedetlenség érzése ugyanis, nem csak a munkahelyen eltöltött időt határozza meg, de egészen biztos akkor is az ember fejében motoszkál, amikor hétvégén vagy a munkaidő lejártával ki akar kapcsolódni. Ebben az állapotban az ember hajlamos mindent negatív színben látni, ami hosszútávon - mondanom sem kell - nem az ideális állapot. Mindenki szeretné magát biztonságban érezni, de ha ez a biztonságot jelentő közeg egyébbel nem tud szolgálni, nem éri meg csak erre alapozva benne maradni adott munkahelyi közegben. Azt gondolom, hogy elég egyértelmű miért van szükség a váltásra ilyen helyzetekben. A bizonyosság megszerzése, hogy a helyes döntést hozzuk nem is olyan nehéz, mint elsőre tűnik. Mindenekelőtt fejben kell meghozni egy döntést. Határozott szándék nélkül felesleges is belevágni a váltás folyamatába, ugyanis ekkor bizton elkönyvelhető a sikertelenség. Ha megvan a határozott szándék, az már félsiker. A legtöbb ember azért hagy félbe valamit, mert nem volt 100%-ig elkötelezett aziránt a dolog iránt amibe belekezdett. Kell a belső motiváltság, máshogy nem megy. Sokan lesznek az út során, akik megpróbálják majd eltántorítani szándékától. Nem feltétlenül rosszat akarva, csupán csak féltésből. Ezeknek az elbizonytalanodást jelentő tényezőknek az ignorálása csak akkor lehetséges, ha belül az ember már teljesen biztos szándékait illetően. Csak azt lehet eltántorítani valamitől, aki alapvetően sem volt biztos döntésében. 
Ha megvan a szándék, jön a gyakorlati megvalósítás. Érdemes felmérni a munkaerő piacot váltás előtt. Milyen minőségű és számú lehetőség van szakterületén, mik a jelen munkaerőpiac elvárásai és mely cégekkel érdemes számolni. Mielőtt felmondana, érdemes elkezdeni önéletrajzokat küldeni, részt venni pár első körös interjún. Ha a saját bőrén tapasztalja majd meg, hogy felkeresik és sok interjún tud részt venni, akkor a bizonytalanság egy része biztosan el fog oszlani. Nem kell azonnal felmondó papírral odaállni vezetője elé. Nyugodtan mérje fel a terepet, szánja rá az időt a lehetőségek feltérképezésére és mérlegelésére. 
Ha esetleg nem tudja merre induljon, úgy érzi segítségre lenne szüksége, de kételyei vannak, vagy váltana, de nem tudja hogyan kezdjen neki - mi segítünk! Kérjen időpontot tanácsadónktól egy ingyenes igényfelmérés erejéig, jöjjön el hozzánk és mi elindítjuk a helyes úton!