Építsd tudatosan karriered!


Sokszor, sok helyen lehetett már fentebbi témában olvasni cikkeket. Cégünk még egy külön üzletágat is létrehozott (Karrierszerviz - www.karrierszerviz.hu) azok kedvéért, akik jól szeretnék csinálni a karrierépítést. Annyit azonban az elején le szeretnénk szögezni, hogy nincsenek varázslépések, vagy jól begyakorolható cselekedetek. 
 
Karriert csak az tud építeni, aki konkrét célokkal rendelkezik. Ha nincsenek célok, a karrierépítés maga is értelmetlen fogalommá válik. Így leírva ez természetes következtetésnek tűnik. Mégis, amikor arról van szó, hogy megkérdezzük hogyan tervezi szakmai pályafutását, sokszor a válasz egy szimpla „Majd, csak lesz valahogy! Ki tudja, mit hoz a jövő”. Ezek a frázisok jól jönnek akkor, amikor valaki az esti étkezésén gondolkodik. Azonban tudatos karrierépítésnek nem igazán nevezhető. 
 
A legtöbb fiatal nagy álmokkal és reményekkel indul neki az életnek. Jó életre vágynak, ami nem csupán a pénz függvénye, viszont – sajnos, vagy nem – az alapja. Az imént leírtak alól kivételt maximum a hátizsákos világutazók jelentik. Mindenki más számára kiemelten fontos, hogy ne csak sodródjanak az árral. 
 
  
 
Miként lehet valaki tudatos? 
 
Jó azt tudni, hogy mi az, amit az ember hivatásának képes érezni. Ha valaki csak dolgozni jár be, sosem fog nagy eredményeket elérni. Hivatástudat nélkül nehéz hosszútávon produktív és kiemelkedő munkát végezni. Érdemes átgondolni, hogy mit csinál az ember a legszívesebben és ezek közül a tevékenységek közül mi az, amit a munkaerőpiacon is kamatoztatni tud. Ha ez az együtt állás megvan akkor nagyobb esélye van annak, hogy megszületik a hivatásként megélt munka érzése. Ez az alapja mindennek. 
 
Amikor valaki már elhatározta magát és konkretizálta célkitűzését, lépésről-lépésre haladva kezdhet építkezni. Először a megfelelő tanulmányokat és képzéseket végzi el, majd tudatosan olyan munkahelyet választ, ahol valódi szakmai kihívások várják, ahol újat tanulhat. 
A siker viszont nem jön magától. Tenni kell érte minden nap. Nem elég, ha valaki csak a minimumát nyújtja, vagy éppen csak annyi erőfeszítést tesz, hogy ne veszítse el munkáját. Folyamatosan fejlődni kell és figyelni a további lehetőségeket, akár munkahelyen belül, akár azon kívül. A kényelmesség egyenesen vezet sikertelenséghez. Ha valaki azt érzi, hogy lazán el tudja látni munkakörét, szinte már a fejét sem kell használnia a feladatok elvégzése közben, biztos lehet benne, hogy tovább kell lépnie. Új kihívást kell találnia. 
 
Nem hiszek abban, hogy valaki mindent elér, amit csak emberileg el lehet. Felértél a szakmád csúcsára? Keress egy olyan céget, ahol új projektek várnak, változtass a szegmensen, vagy akár hagyd ott az egészet és kezdj bele valami újba. 
 
A karrierépítés nem olyan nehéz akkor, amikor valaki pontosan tudja, hogy mit akar elérni. Onnan már csak szorgalom, lelkesedés és a hivatástudat szükségeltetik.
Ha esetleg nem tudja merre induljon, úgy érzi segítségre lenne szüksége, de kételyei vannak, vagy váltana, de nem tudja hogyan kezdjen neki - mi segítünk! Kérjen időpontot tanácsadónktól egy ingyenes igényfelmérés erejéig, jöjjön el hozzánk és mi elindítjuk a helyes úton! 
Kattintson a részletekért: http://karrierszerviz.hu/ingyenes-igenyfelmeresi-konzultacio/