Itt a nyár! Vége az álláskeresésnek! Vagy mégsem?

Már te is a tengerpartra képzeled magad? Azon merengsz, hogy milyen jeges italt szürcsölgess lábat lógatva?

Úgy véled, hogy mindenki más is így tesz?Állást keresni nyáron kétségtelenül hozhat negatív tapasztalatot. Mindenhol szabadságolások vannak, amik lassítják a kiválasztási folyamatokat. Nem annyira egyszerű egyik körről a másikra jutni. Eleve a meghirdetett lehetőségek száma is csökken. Ilyenkor sok álláskereső vagy munkahelyet váltani kívánó úgy érzi semmi értelme megerőltetnie magát, kivárja a szeptemberi állásdömpinget.

A felsorolt tényezők mindegyike lehet igaz, most mégis arra buzdítanék mindenkit, hogy nyáron se hanyagolja a keresgélést. Szeretném egy másik oldaláról is megvilágítani a nyári álláskeresést és felsorolni milyen előnyökkel járhat, illetve miért is éri meg energiát fektetni bele.

Nem csak a lehetőség kevesebb, de a pályázók is!

A fentebb már felsorolt gondolatok a legtöbb pályázó fejében ugyan így lejátszódnak, így sokan döntenek úgy, hogy álláskereséssel nyári időszakban nem éri meg foglalkozni. Bár rengeteg helyen hallani, hogy munkaerőhiány van, Én mégis egy picit szeretnék ezen az elképzelésen korrigálni. Valóban van munkaerőhiány, de ez nem minden szakterületet érint. Azok, akik magasabban kvalifikáltak, viszont nem mérnöki vagy informatikai végzettséggel rendelkeznek, álláskeresés során nem a munkaerőhiányos térbe pottyannak. Sőt! Jellemzően azok, akik magasabb végzettséggel rendelkeznek, vagy már betöltöttek valamilyen szintű vezetői pozíciót, sokkal nehezebben találnak állást, mint középfokú végzettséggel rendelkező társaik. Éppen ezért nem mindegy, hogy mikor keres valaki állást. A nyárnak megvan az az előnye, hogy - ezekre az egyébként túltelített területekre - kevesebb pályázati anyag érkezik be, így nagyobb az esély arra, hogy a behívott jelentkezők között legyen az, aki pályázik.

Sok cégnél a nyár remek időszak a betanításra!

Kevés olyan munkakör van, ami nyáron a legpörgősebb. Éppen ezért a cégek egyáltalán nem állnak le nyáron sem a toborzással, mivel azok a munkavállalók, akik ebben az időszakban kerülnek felvételre, sokkal nyugodtabb környezetben tanulhatják be munkakörüket, illetve a betanítást végző kollégáknak is több idejük van arra, hogy az új emberekkel foglalkozzanak.

Nem csak a konkrét álláskeresésre, de a felkészülésre is alkalmas lehet a nyár!

Ha valakit nem győztek meg a fenti érvek arról, hogy érdemes nyáron is foglalkozni az álláskereséssel, akkor van egy másik legalább ennyire hasznos időtöltés a nyaraláson kívül, melyre időt lehet szentelni, és hasznunkra fordítani az uborkaszezont. Sokszor állást keresni nem olyan egyszerű, még az év előnyösebb időszakaiban sem. Egy jó önéletrajz megírásának módja vagy az állásinterjún való kiváló szereplés, egyáltalán nem egy alap készség, tudás, mellyel minden munkavállaló rendelkezik. A nyarat érdemes arra fordítani, hogy amikor megindul az igazi állásdömping, akkorra már felkészülten, megfelelő pályázati anyagokkal és határozott karrier célokkal felvértezve lehessen belekezdeni az igazi álláskeresésnek.

Karrierszerviz szolgáltatásainkkal már több, mint 200 munkavállaló elhelyezkedését támogattuk. Keress minket bizalommal és tedd meg az első lépést új munkahelyed megtalálása felé:

http://karrierszerviz.hu/szolgaltatasi-csomagjaink/