Állást keresek! Mire kell odafigyelnem?

 
Képzelje el, hogy bemegy a fodrászhoz. Pontos instrukciókat ad arról, hogy milyen frizurát szeretne készíttetni magának, képekkel illusztrálja elképzeléseit. A fodrász tökéletesen követi az utasításait, egy részlet kivételével. Esetleg elrontja a hajszínárnyalatot, vagy egy centivel többet vág a kelleténél. Arra hivatkozik, hogy Ő jobban tudja mi áll jól Önnek és, hogy az apró változtatásnak nincsen jelentősége. Ön boldogtalanul, csalódottan vagy legrosszabb esetben dühösen távozik a szalonból és mindenkivel, akivel csak találkozik, megosztja csalódottságát.  Vagy éppen autóvásárlás előtt áll. Pontosan körvonalazza, mit szeretne, de az autókereskedésben úgy döntenek, hogy ugyan azzal az autóval, esetleg más színben, mint kérte ugyanúgy elégedett lesz. Mindkét esetben ugyanaz a helyzet áll elő. Ön, mint vásárló, nem elégedett. 
 
Ha az álláskeresés metaforájaként tekint az előző példákra, biztosan arra gondol, hogy a fodrász/autókereskedő a munkaadó cég és az elégedetlen vendég pedig az állandó nehézségekbe ütköző álláskereső. Valójában ez pont fordítva is igaznak bizonyulhat. Gondoljunk bele az új munkatársat kereső cég helyzetébe. 
 
Képzelje el azt, hogy egy cég felad egy álláshirdetést. Az elvárások pontosan részletezve vannak, minden, az adott pozícióhoz szükséges kvalitás, fel van tűntetve. Ön, mint álláskereső elolvassa a hirdetés és úgy gondolja, hogy gyakorlatilag Önre szabták a lehetőséget. Egy apró dolgot leszámítva - ami lehet akár a nyelvtudás szintje, a szakmában elvárt évek tapasztalatának száma vagy egy képesítés hiánya – minden szempontból megfelel a kiírtaknak. Jelentkezik az állásra, de elutasításban részesül. Ekkor hogyan érzi magát? 
 
 Ön szerint a pozíciót meghirdető cég, aki megkapta az elvárásoknak nem megfelelő pályázati anyagát, mit gondolhat az Ön képességeiről? 
 
Mint a Beck and Partners Kft. fejvadászként dolgozó munkatársa, sokszor tapasztalom, hogy adott pozíciókra, álláslehetőségekre nem a kiírtaknak megfelelő pályázók jelentkeznek be. Ilyenkor általában átnézem többször a hirdetést, hogy biztos legyek benne, semmi félreérthető információt nem közöltem. Mikor erről megbizonyosodom, értelemszerűen merülhet fel bennem a kérdés, akkor vajon miért jelentkezett be az adott álláskereső a hirdetésre. Hiszen én minden elvárásomat közöltem tisztán, érthetően. Miután felkeresem telefonon a nem megfelelt jelölteket, többek között ilyen magyarázatokkal szoktam találkozni a pályázók részéről: 
- Azt gondoltam, hogy az nem is annyira fontos elvárás. 
- Több helyre is beadtam a pályázatomat, már nem is emlékszem erre a konkrét hirdetésre. 
- Gondoltam egy próbát megér. 
 
A legnagyobb gond ezekkel a félremenő pályázásokkal az, hogy egy idő után a jelölt hiteltelenné teheti saját magát a munkaerőpiacon. Amennyiben fejvadász céghez jelentkezik be több, számára nem megfelelő pozícióra, a kiválasztást intéző kolléga, nehezen tudja eldönteni ennek okát és ez félreértésekhez vezethet. Amennyiben konkrétan egy céghez ad be az álláskereső egy rosszul célzott pályázatot, a helyzet még kedvezőtlenebb lehet, hiszen a cég lehet, hogy többé nem is fog foglalkozni a jelentkezővel, még akkor sem, ha más nyitott pozíció betöltésére alkalmas lenne. Nem feltétlenül a hirdető cégekben kell keresnünk a hibát, hiszen Ön sem örülne neki, ha naponta kapna olyan álláslehetőségekről értesítést, ami nem illeszkedik szakmai tapasztalatához. Ugyanígy gondolkodnak az állást meghirdető cégek is a nem releváns beérkezett pályázatokról. Ez a probléma nem csak pályakezdőknél figyelhető meg. Olyan szakemberek is beleesnek ebbe a hibába, akik akár már tíz éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, viszont az álláskeresésben nem eléggé jártasak. Ez nem a képességek hiányát mutatja, csupán csak tapasztalatlanságból fakad. 
A megoldás egészen egyszerű. 
 
A feladott álláshirdetések majdnem minden esetben a pontos elvárásokat tükrözik. Nem többet, de nem is kevesebbet, mint amit a nyitott álláslehetőség megkíván. Az állást meghirdető cégeknek nem az a céljuk, hogy megnehezítsék az álláskeresők helyzetét. 
 
Minden pályázás esetében érdemes időt szakítani a hirdetés figyelmes elolvasására, az elvárások értelmezésére és csak olyan lehetőségekre jelentkezni, melyekre valóban alkalmasak vagyunk. Érdemes lehetőségtől függően az önéletrajzot is módosítani, hogy minden jelentkezésnél azokat a szakmai tapasztalatokat domborítsuk ki, melyek az adott állásajánlat kapcsán lényegesek lehetnek. Ugyan ez biztosan időigényesebb, mint random szétküldeni naponta az önéletrajzunkat, de biztosíthatom, hogy a jövőben profitálni fog belőle. Senki sem szereti az elutasítást, hát minek generálnánk magunknak a szükségesnél többet? Ha gyorsan és hatékonyan szeretnénk állást találni, mindenképpen érdemes nem csak a saját igényeinket figyelembe venni, hiszen végső soron az álláshirdetést feladó cégnek írjuk pályázatunkat.