Interjú egy sikeres álláskeresővel


 Magyar-Szabó Ágnes pénzügyi területen dolgozik. Előző munkahelyéről néhány hét alatt sikerült új munkahelyre váltania a közelmúltban. Az új pozíció minden elvárásának megfelel, és már a próbaidő alatt nagyon jól érezte magát az új kollégák között. A kiválasztás folyamata gördülékenyen és gyorsan zajlott, ami manapság nem túl gyakori jelenség. Sikereiről és a problémamentes munkahelyváltásról beszélgetünk vele.

- Miért szeretett volna váltani, mi jelenti önnek egy új munkahely keresésénél a motivációt?
 
A váltás az előző munkahelyemen történt, számomra etikátlan hozzáállás és elbírás miatt vált aktuálissá. Egy új munkahelynél alapvető szempont nálam a pozitív első benyomás a leendő közvetlen kollégákról, illetve legalább ennyire fontos, hogy szakmailag fejlődési lehetőséget nyújtson a leendő munkahely.
 
- Milyen munkakörbe váltott?  
 
Az előző három évemet pénzügyi elemzőként töltöttem, ahol hasonló feladatokat láttam el, mint mostani munkahelyemen, csak a felelősségem volt kisebb. 
 
- Hogyan érzi magát az új munkahelyén?
 
Jelenlegi munkahelyemen, már az első pár héttől kezdve otthon érzem magam. A kollégák nagyfokú támogatása és elfogadása nagyon megkönnyítette a beilleszkedésemet. A cég tevékenységével és folyamataival való ismerkedésem még jelenleg is zajlik, de sokkal gyorsabban megy az ő segítségükkel.
 
- Hogyan került kapcsolatba a Beck&Partnerssel? 
 
Ismerősöm hívta fel a figyelmemet arra a hirdetésre, amire végül alkalmasnak is találtak. Más hirdetésre nem jelentkeztem, ami a BAP-nál volt kiírva.
 
- Mennyire volt gyors és gördülékeny a kiválasztás folyamata?
 
Teljes mértékben gyors és gördülékeny volt. A pozícióra a meghirdetés után egy nappal jelentkeztem. Egy hónappal később pedig már az első munkanapomat töltöttem. Ez idő alatt egy személyes és egy telefonos interjúra került sor a BAP-pal. Illetve két személyes interjút is folytattunk jelenlegi munkaadóimmal.
 
- A kiválasztási folyamat során, milyen benyomások érték Önt cégünkről?
 
Minden kommunikáció alkalmával felkészültséget tapasztaltam a BAP kollégáinál. Éreztem azt, hogy nemcsak a cégnek próbálják megtalálni a megfelelő embert, hanem a pályázó igényeit is figyelembe vették, hogy neki mi lenne a legjobb.
 
- Ajánlaná-e a jövőben ismerőseinek cégünket, és ha igen miért? 
 
Minden gondolkodás nélkül. Amit még sehol nem tapasztaltam, az a nagymértékű odafigyelés. Egyik fejvadász cég kollégája sem keresett fel munkakezdés után. Ott megszakadt a kapcsolat, de a BAP komoly hangsúlyt fektet az utógondozásra is, mely csak erősíti azt a benyomást, hogy nagyon fontos számukra, hogy ne csak a munkáltató a munkavállaló is elégedett legyen.