Túlképzett vagyok, mit tehetek?

 
Sok munkavállaló azért nem tud elhelyezkedni, mert túlképzettek a piac számára. Ez egy elég nehéz helyzet, hiszen jó esetben pont azért tanul és szerez minél több területen tapasztalatot az ember, hogy azt majd kamatoztatni tudja. Éppen ezért, amikor kiderül, hogy mindez hiábavaló volt, sőt hátráltatja is adott munkavállalót az elhelyezkedésben, érthetően egy frusztráló helyzetet teremt. Sokszor az ember úgy próbálja feloldani ezt a helyzetet, hogy igyekszik eltitkolni megszerzett tapasztalatát, tanulmányait, az önéletrajzban sokan nem tüntetik fel azokat a plusz dolgokat, melyek miatt túlképzettnek tűnnek. Ezzel csak az a baj, hogy ugyan ideig-óráig el lehet fedni a valóságot, de a legtöbb esetbe fény derül egy szakember tudására, bármennyire is óvatosan jár el az ügyben. 
 
Az első dolog, amit egy túlképzett munkavállaló tehet, hogy felméri az álláspiacot. Megnézi, hogy a megszerzett szaktudás és tanulmány hogyan értékesíthető a piacon. Ilyenkor érdemes komolyan utánajárni, hogy a többféle tapasztalat közül, melyikre van a legnagyobb kereslet. Emellett az sem elhanyagolható tényező, hogy mi az, amivel leginkább szeret foglalkozni adott szakember, mi áll a szívéhez a legközelebb. Nyilván az ember azért végez el több iskolát és azért próbálja ki magát több területen, mert mindegyik terület érdekli egy bizonyos módon. Komolyabb átgondolás után, egészen biztosan fog tudni priorizálni. Miután megvan a konkrét célkitűzés, nincs más hátra, mint az adott célkitűzéshez illő pályázati anyagot összeállítani. 
 
 
Ebben talán a legnagyobb dilemmát az okozhatja, hogy mit írjon és mit ne írjon bele egy túlképzett szakember pályázati anyagába. Javaslatom az, hogy a kiválasztott pozícióra érdemes önéletrajzot írni, tehát minden olyan tapasztalatot, mely kapcsolódik a megpályázni kívánt szakterülethez részletesen ki kell fejteni. Minden olyan tapasztalatot pedig, ami nem kapcsolódik; tömören, összefoglalás szerűen kell beleírni az önéletrajzba. Ezzel fel lehet oldani a túlképzettség szindrómát, és még hazudni, elfedni sem kell dolgokat. A HR-es így egyből azokat a tapasztalatokat fogja észrevenni, melyek érdemlegesek lesznek a megpályázott pozícióval kapcsolatban. 
 
Természetesen, ha személyes interjún rákérdeznek az egyéb irányú tapasztalatokra, nem szabad eltitkolni őket, de röviden el lehet mondani, hogy mit-miért csinált adott szakember pályafutása során. Az interjún arra is lehetőség van, hogy megmagyarázza  az adott álláskereső, hogy miért is az adott terület a legjobb a számára. 
 
Összességében elmondható, hogy egyáltalán nem lehetetlen az álláskeresés azon szakemberek számára, akik túlképezték magukat. Szimplán csak több átgondolást igényel a szakmai múlt feltüntetése és önmaguk bemutatása. Megfelelő célkitűzéssel és határozott elképzeléssel, egészen biztosan nem okoz majd problémát az elhelyezkedés.