Miért nem érkezik visszajelzés az álláspályázatokra?

Miért nem kapnak visszajelzést a pályázók a jelentkezéseik során? Ezer elküldött önéletrajz, de semmi válasz? Ugye Ön is járt már így? Mit csinálnak a HR-esek? Miért nem jeleznek vissza? Talán Ön is elront valamit? Nézzük mi történik, miután célba ér a jelentkezése. 
 
Mert célba ér, ez szinte biztos, ha csak nem rontotta el az e-mail címet, de ez lássuk be, igen elenyésző hibaszázalék. Felmérések alapján a pályázók legnagyobb problémája a munkakeresési folyamat során, hogy nem kapnak visszajelzést. Talán nem ismeretlen a helyzet, hogy aktív álláskaresési időszakban akár napi szinten 15-20 önéletrajzot is elküld, és a legtöbbre még csak annyi válasz sem érkezik, hogy köszönjük, megkaptuk az anyagát.
 
 
Mi történik az önéletrajzzal? 
 
Érdemes tudni, hogy egy álláslehetőségre gyakran akár 100 önéletrajz is érkezik a munkáltatóhoz, ha pedig fejvadász cégen keresztül kerül meghirdetése a pozíció, ez akár még sokkal több is lehet. 
Ha direktben egy céghez pályázunk, a HR-es gyakran egyedül szűri a jelölteket, a többi feladata mellett, ami általában nem kevés. Gyakran túlterheltek, a számtalan folyamat mellett nem jut idejük a pályázók értesítésre. A kiválasztási folyamat gyakran hetekig, hónapokig elhúzódik, és csak a legjobbakkal van idő beszélni, találkozni. 
Ha a pozíciót fejvadász cégen keresztül pályázzuk meg, tudnunk kell, hogy egyszerre akár több 10 ügyfél munkatárskeresését is a kezében tartja a fejvadász, így nem mindig jut idő a visszajelzésre. 
Ez persze nincs jól így, de a szituáció túl mutat azon, hogy a HR-es nem tiszteli a jelöltet, egyszerűen nincs kapacitása az értesítésre.
 
Mit tehetünk mi? 
 
Vannak azonban dolgok, amiket mi is megtehetünk a pályázatunkat illetően. 
Első sorban csak a számunkra releváns lehetőségeket pályázzunk meg. Ha kell, nyomtassuk ki az önéletrajzunkat és a hirdetést, és vegyük végig hogy minden kívánalomnak eleget teszünk-e. 
Ha 5 elvárásból csak 4 az, amivel rendelkezünk, nagy valószínűséggel feleslegesen nyújtjuk be az anyagunkat. Nem véletlenül tüntetik fel ezeket, és mivel az állások nagy részére többszörös túljelentkezés van, lesz olyan, aki mindennek megfelel. 
Amit tehát megtehetünk, hogy csak azokat az állásokat pályázzuk meg, amire valóban van reális esélyünk, így elkerülhetjük a sokszoros csalódást.
 
 
Nem szégyen érdeklődni sem. A HR-esek nem érdektelenek, vagy mogorvák, pusztán időhiányban szenvednek, de nyugodtan rákérdezhetünk pályázatunk státuszára néhány hét elteltével telefonon. Ekkor előveszik az anyagunkat, így biztosan újra találkoznak is vele. Megbeszélhetünk egy újabb időpontot, amikor már biztosan lesz eredmény és érdeklődhetünk. Fontos az utánakövetés, tegyünk meg mi is mindent, hogy nyomon kövessük pályázatainkat. 
 
A türelem és az empátia megőrzése álláskeresőnként persze nem egyszerű, de az idegeskedéstől még senkinek nem lett előbb munkája. Legyünk tudatosak, és tegyünk meg mi is mindent az eredmények érdekében. Azt garantálhatjuk, hogy ha a Beck and Partners Kft-n keresztül pályáz meg egy pozíciót, minden esetben adunk visszajelzést arról, hogy áll a pályázata, illetve kollégáink telefonon is készséggel állnak rendelkezésre, ha kérdése van.