IRODAVEZETŐ ÁZSIAI EXPEDÍCIÓKRA

állásajánlat

Az állás alapinformációi

Munkavégzés helye: Budapest Külföld / Ázsia

Munkaterület: KUTATÁS / FEJLESZTÉS

Munkatapasztalat: 0-1 év

Nyelvtudás: Nem igényel nyelvtudást

RENDHAGYÓ ÁLLÁSHIRDETÉS KÖVETKEZIK!
 
 
A minket (magyarokat) rokonaiknak tartó közép- és belső-ázsiai népek között végzendő összehasonlító kutatásokhoz (ősműveltség; néphagyományok, kiemelten a népköltészet és a mintakincs) keresünk 2 fő irodavezetőt, akik váltásban rendet tartanak és otthonosságot teremtenek az expedíciókon.
 

Szeretnél eljutni Ázsia olyan területeire, ahová turistaként sosem tudnál?

Szeretnél kiszakadni a szürke hétköznapokból, és olyan népek között megfordulni, akik különleges szeretettel fogadnak?

Mindig is szeretted a művelődéstörténetet, és kimondottan vonz a magyarság ősműveltségének kutatása?

 

Ha elhivatott és kalandvágyó vagy egyszerre, ha stabil az idegrendszered, és jól tűröd a bizonytalanságot meg az állandóan változó körülményeket, ha fizikailag is bírod az expedíciókon a napi 9-11 órás munkaidőt, akkor téged keresünk!

(Nem kell extrém túrázónak lenni; és nincs a csapatban olyan ember, aki mindent tud!)

A leendő irodavezetők egy 2-3 fős szakértői csapathoz váltásban csatlakoznak a kutatási tevékenységeket segítve.

A kutatások döntően Belső- és Közép-Ázsiában, valamint az összehasonlító mintatkutatások Délkelet-Ázsiában is zajlanak. Ezeket a vidékeket járja végig 2-3 hónapos utakon a kutatói csapat évente 5-6 hónapot terepen dolgozva.
 
A hazaérkezést követően a budapesti irodában, ill. otthonról végzett munkában kell majd feldolgozni az anyagokat, így a pozíció egész éves elfoglaltságot jelent.
 
Részmunkaidőt, mellékállást vagy eseti megbízásokat vállalók is jelentkezhetnek. A budapesti munkák idején méltányos lakhatási lehetőséget tudunk biztosítani.
 
Feladatok:
 • A Kőrösi Csoma Munkaterv és a Mintakincs Munkaterv keretében, több hónapos kiutazásokon a kutatási háttériroda vezetése az expedíciók során
 • Rendszerezni kell az adattárakat, olyan rendszert kell tervezni, kiépíteni és folyamatosan fejleszteni, amely lehetővé teszi az információ-, a projekt- és tudásmenedzsmentet
 • Pályázatírás
 • Fényképek és videofelvételek készítése és azok szerkesztése, archiválása
 • Hangfelvételek készítése és azokból emlékeztetők kivonatolása, archiválása

Elengedhetetlen követelmények:

 • Higgadtság megőrzése minden körülmény között
 • Otthonos körülmények megteremtése mostoha viszonyok és viszontagságok közepette
 • Bizonytalanságtűrés, rendszerezőképesség, jó kommunikációs készségek
 • Alázat, elhivatottság, szorgalom
 • A „pörgős” munka után este elmélyült munka végzése egyedül, ugyanakkor nagyfokú alkalmazkodás a többiekhez, alárendelődés a kutatásvezető döntéseinek
 • Nyitottság új dolgokat megtanulni (pl. 10 ujjal gyorsan gépelni, terepen lovagolni,  tudásmenedzsment módszereket elsajátítani stb.)

Előnyt jelent, ha :

 • Jártas vagy valamelyik keleti nyelvben (a legjobb az ujgur vagy az üzbég lenne, de a közvetítő nyelveknek is örülünk: kínai, török, orosz, angol)
 • Van irodavezetői vagy projektmenedzseri vagy rendezvényszervezői gyakorlatod
 • Gyakorlott vagy a magyar néptáncban

Tapasztalatból tudjuk, hogy a következők fennállása esetén nem fogsz tudni részt venni a terepkutatásokban:

 • Alkalmazkodóképesség és állóképesség hiánya
 • Jelentős ételallergia (a laktóz- és gluténérzékenység még nem kizáró ok)
 • Fóbiák
Ha úgy érzed, hogy szorgalmas előkészítő munka után szívesen vennél részt az expedíciókon, és alig várod, hogy esténként nyugalomban rendezd az aznapi munkát, akkor várjuk a jelentkezésed magyar nyelvű önéletrajzod, valamint motivációs leveled csatolásával! 
 
Nem a papírok, hanem a hozzáállás és a gyakorlatban alkalmazható tudás dönti el, ki kerül be a csapatba!

Hasonló pozíciók

ADMINISZTRÁCIÓ / IRODAI MUNKA | Budapest

Tapasztalt fuvarszervező? Szeretné vezetői pozícióban kamatoztatni megszerzett tudását? Olyan lehetőséget keres, ahol egy személyben koordinálhatja egy sikeres logisztikai vállalat folyamatait? Ez a lehetőség Önnek szól! Magyar tulajdonú szállítmányozási cégcsoport keres határozott fellépésű, tapasztalt munkatársat LOGISZTIKAI-ÉS OPERÁCIÓS VEZETŐ munkakörbe. Az új kolléga feladata a logisztikai folyamatok (fuvarszervezés, szállítmányozás) koordinálása mellett, a logisztikai költségek kontrollingja, valamint az ehhez kapcsolódó kontrolling rendszer kialakítása. Ideális pályázónk olyan főiskolai vagy egyetemi végzettséggel rendelkező szakember, aki tapasztalatot szerzett fuvarszervezés vagy szállítmányozás területén, szeretne egy csapatot koordinálni, de továbbra is szeretné kivenni a részét az operatív feladatokból.

A hirdetés lejár 16 nap múlva
ADMINISZTRÁCIÓ / IRODAI MUNKA | Külföld / Ausztria

Úgy érzi, kiemelkedő vezetői készségei vannak? Szeretné magát kipróbálni német nyelvterületen, és kiemelkedő karrierlehetőséget keres? Partnerünk professzionális logisztikai megoldásokat kínál a hazai és nemzetközi szállítmányozás, valamint járműbérbeadás területén. A családias hangulatban működő cégcsoport AUSZTRIAI irodájába keresünk határozott fellépésű, tapasztalt OPERÁCIÓS VEZETŐT, aki egy személyben menedzselné a logisztikai és operációs folyamatokat, és szívesen dolgozna SALZBURG közelében. LAKHATÁSI TÁMOGATÁS BIZTOSÍTOTT! Munkavégzés helye: Salzburg, Ausztria. Az új kolléga feladata a logisztikai folyamatok (fuvarszervezés, szállítmányozás) koordinálása mellett, a logisztikai költségek kontrollingja, valamint az ehhez kapcsolódó kontrolling rendszer kialakítása. Ideális pályázónk olyan főiskolai vagy egyetemi végzettséggel rendelkező szakember, aki szívesen élne Ausztriában, tapasztalatot szerzett fuvarszervezés vagy szállítmányozás területén, szeretne egy csapatot koordinálni, de továbbra is szeretné kivenni a részét az operatív feladatokból.

A hirdetés lejár 16 nap múlva